LEDIGA DOMÄNNAMN?

 

När man väl kommit igång och gjort sin marknadsundersökning, om det finns pengar som spenderas i marknaden, är det dags att hitta ett ledigt domännamn. Detta är inte det lättaste då de flesta korta och bra domännamnen redan är tagna.

Domännamnet bör innehålla det sökord eller den sökfras man vill optimera för vilket alltid underlättar rankingen i sökmotorerna men är inte den enda faktorn. Det går att ranka i sökmotorerna ändå.

Ett Exempel

Om jag vill marknadsföra något mot “tjäna pengar” nischen (marknaden) så skulle jag gärna vilja ha “tjanapengar.se” eller “tjänapengar.se”. Frågan är om dessa är lediga? Efter en snabb koll så ser man att dessa redan är registrerade. Man kan fortsätta sökningen efter ett ledigt namn med att lägga till, blogg eller liknande bakom som – tjanapengarblogg.se. Den domänen är faktiskt ledig och det är nästan så man skulle registrera den, men lämnar den därhän så någon läsare av denna blogg kanske kan lyckas registrera den.

 

TJÄNA PENGAR VARJE MÅNAD?

Det låter som ett vanligt jobb, att tjäna pengar varje månad. Men, det är vad man faktiskt gör när man håller på med internetmarknadsföring.

Tjäna Pengar På Din Hemsida

Om du redan idag har en hemsida, på eget webbhotell, så bör du direkt registrera dig för dessa olika program

  • Google AdSense
  • TradeDoubler
  • Affiliator
  • Double

Vill du ha mer tips om hur du kan tjäna pengar på internet? Kontrollera regelbundet när de öppnar upp igen. Deras testsite har snart varit igång i en månad och det ska bli kul att se OM den har gett några inkomster.

Tjäna Pengar På Din Blogg

Detta kan man lyckas med, men är betydligt mycket svårare och kräver att man lägger ned mer tid och postar inlägg regelbundet.

En blogg, bör man ha, men mest för att profilera sig själv inom den marknad man vill tjäna pengar på.

 

VILL DU TJÄNA PENGAR PÅ DIN HEMSIDA …

… krävs det bara en sak!

Trafik till din hemsida. Dvs, besökare till din hemsida.

Det finns endast 2 sätt att få trafik till sin hemsida. Antingen får man betala för den eller så lånar man trafik ifrån andras webbsidor.

Låg Budget = Låna Trafik

Har man inte budget för att köpa trafik måste man tyvärr lägga ned lite av sin tid på att försöka “låna trafik” ifrån andras webbplatser. Låna trafik? ja, kommer du högt upp i sökmotorernas resultatlistor lånar du trafik ifrån sökmotorn.

Här nedan kommer 5 tips på hur du kan låna trafik:

  1. “Bygg länkar” till din webbplats
  2. Gå med i forum inom ditt ämnesområde och delta i diskussionerna. De allra flesta forum tillåter länkar i signaturen till inläggen
  3. Posta relevanta kommentarer i bloggar. De allra flesta tillåter att du lägger med en länk till din webbplats till kommentaren
  4. Skriv artiklar och posta till olika artikelarkiv.
  5. Anmäl din webbplats till många olika kataloger. En länk till din webbplats är alltid en inlänk

Kontrollera statistiken

Nu när du har en “länkkampanj” igång behöver man kontrollera statistiken och se vart trafiken kommer ifrån. Där man ser resultat komma ifrån gör man mer av.

Att “bygga länkar” till sin webbplats är en stor del av en sökmotoroptimerings “off-page”-arbete. Att lära sig sökmotoroptimering behöver inte vara svårt, även om många inom den branschen gärna vill göra sken av att det är “extremt svårt”.

Jag innehar själv många top 10 placeringar på mina webbplatser inom “tuffa marknader” där konkurrensen är “stenhård”, dock rankar jag bra med väldigt “enkel sökmotoroptimering” som alla kan lära sig. Kom ihåg. Det handlar inte om raketforskning!